ខ្ញុំបាទឈ្មោះ ហេង សុខ ធឿន បានបង្កើតវើបសាយនេះឡើងដើម្បីតម្រូវការនិស្សិតអាយធី។
មេរៀននេះជាភាសាខ្មែរ:ហើយមានទទួលបង្កើត Blogspot និង
web site
ទំនាកទំនងតាមរយ:
0967804106
E-mail:hengthoeurn999@gmail.com....... | |
បច្ចុប្បន្ននេះ នៅក្នុងទីផ្សារព្រះរាជាណាចក្រកម្ពុជាយើង ជាពិសេសការបរិភោគសាច់មាន់នេះមានច្រើន។ ប្រជាជនកម្ពុជា យើងភាគច្រើននិយម និងចូលចិត្តបរិភោគ មាន់ស្រុកមាន់ស្រែ។ ដូច្នេះ ការចិញ្ចឹមមាន់ស្រុកមាន់ស្រែជាតំរូវការសំខាន់មួយ ក្នុងផ្គត់ផ្គង់ទីផ្សារសព្វថ្ងៃ។
|
|
១.ការផ្តល់ចំណីឲ្យមាន់
|
ជាទូទៅអ្នកចិញ្ចឹមមាន់គួរផ្លាស់ប្តូរទំលាប់ពីការឲ្យ ស្រូវ អង្ករ ដោយបាចឲ្យស៊ីមកផ្តល់ជា កន្ទក់ ចុងអង្ករលាយជាមួយនឹងបន្លែ បៃតង ដូចជា ត្រកួន ចបាយទាវិញ ព្រោះវាជួយកាត់បន្ថយថវិកា នឹងផ្តល់អត្ថប្រយោជន៍ខ្ពស់ដល់ការលូតលាស់របស់មាន់។ | | |
|
២.របៀបធ្វើចំណី
|
វត្ថុធាតុដើមទាំងនោះមានបន្លែបៃតង និងសត្វល្អិតផ្សេងៗដូចជា ៖ |
ត្រកួន ស្លឹកកន្ថុំថេត ស្ពៃ ស្លឹកបាស អង្ករ កន្ទក់ ខ្យង កំពឹស ។ល ។
|
|
ក្រោយពីមានវត្ថុធាតុដើមដូចខាងលើ យើងត្រូវយកបន្លែបៃតង កំពឹស ខ្យង និងសត្វល្អិតផ្សេងៗទៀតយកមកជញ្រ្ចាំឲ្យម៉ត់
ហើយលាយជាមួយអង្ករ កន្ទក់ឲ្យសប់ល្អ បន្ទាប់មកយើងអាចយកទៅបាចឲ្យមាន់ស៊ីបានភ្លាម។ ពិសេសជាងនេះទៅទៀត
ដើម្បីបង្កើនប្រសិទ្ធភាពនៃការលូតលាស់របស់មាន់យើងអាចធ្វើមេចំណី ក្នុងលក្ខណៈងាយៗដោយមានសារៈធាតុស្រស់ៗ ដូចជា៖ សាច់ បន្លែ មើមដំឡូងមី ផ្លែសេដា ផ្លែឈើ ផ្លែល្ហុង កំពើស ខ្ចង
ទាំងអស់នេះយកមកជញ្រ្ចាំឲ្យម៉ត់លាយជាមួយគ្នា
ហើយយកទៅដាក់ក្នុងកែវក្នុងមួយរយៈពេល ១៥ថ្ងៃសិន ដើម្បីឲ្យមេចំណីកាច់បានល្អ។
ក្រោយមកយើងយកមេចំណីដែល បានធ្វើរួចលាយជាមួយចំណីមាន់ធម្មតាក្នុងកំរិត ១% ឫចំណីធម្មតាចំនួន ១គីឡូក្រាមលាយជាមួយមេចំណី ១ស្លាបព្រាបាយ ក៏បានដែរ។
|
|
|
៣.ការថែទាំ | | |
៣.១.វិធីការពារស្រមើ និងការធ្វើអនាម័យ
|
|
ជាទូទៅស្រមើច្រើនកើតឡើងលើសំបុកមាន់ ជាពិសេសនៅពេលមាន់កំពុងក្រាបពង ដើម្បីកុំឲ្យមានស្រមើលកើតមាន ដំបូង មុនពេលមាន់ក្រាបពង យើងអាចកាច់ស្លឹករុក្ខជាតិដូចជា៖ ស្លឹកស្តៅ ស្លឹកស្មាច ស្លឹកទៀប ស្លឹកម្រះព្រៅ ស្លឹកកទ្រោងខែត ជាដើមយកមកដាក់ទ្រាប់បាតសំបុកមាន់ឲ្យបានមុនពេលដាក់អោយមាន់ពង។
|
|
នៅពេលកូនមាន់ញាស់អស់ យើងគូរយកចំបើង ឬស្លឹករុក្ខជាតិដែលយើងបានដាក់ទ្រាបបាទពីមុននោះទៅដុតចោលដើម្បី សំលាប់ ចៃ និងស្រមើ ត្រូវរក្សាមាន់ឲ្យមានសុវត្ថិភាពដោយចិញ្ចឹមនៅក្នុងរបងព័ទ្ធជុំវិញដើម្បីការពារដល់ការប៉ះពាល់ជាមួយ មាន់ដទៃដែលអាចមានជំងឺផ្តាស់សាយបក្សី ហើយត្រូវដាក់មាន់ចំនូលថ្មីឲ្យនៅក្នុងទ្រុងមួយដាច់ដោយឡែកក្នុងរយៈពេល ១៤ថ្ងៃ ចំងាយ ៣ម៉ែត្រយ៉ាងតិចពីមាន់ចាស់ផ្សេងៗទៀត ហើយត្រូវយកមាន់ងាប់ដោយសាជំងឺផ្សេងៗទៅកប់ក្នុងដីអោយ បានជ្រៅឆ្ងាយពីបរិវេណចិញ្ចឹម។
|
|
បើមានមាន់ឈឺ ឬសង្ស័យថាកើតជំងឺត្រូវបំបែកចេញឲ្យឆ្ងាយពីមាន់ដទៃទៀត ។ ត្រាំស្លឹកគ្រី សំបកស្តៅ រំដេង គ្រាប់សង្កែដាក់ក្នុងទឹកឲ្យមាន់ផឹក ជាពិសេសនៅរដូវក្តៅយើងត្រូវទំលាក់ព្រូនឲ្យមាន់ដោយប្រើ ស្លឹកកន្ថុំថេត គ្រាប់កន្ថុំថេត លាយជា មួយចំណី ឬច្រកផ្ទាល់តែម្តង ការទំលាក់ព្រូនអាចជួយឲ្យមាន់មានសុខភាពល្អ និងលូតលាស់បានល្អ ៕
|
|
ដកស្រង់ពី bobocambodia |
|
No comments:
Post a Comment